Edukativni izlet u Nacionalni park Plitvička jezera
21. rujna 2021.
Predstavljanje filma “Mi smo Hrvatska vojska”
11. listopada 2021.

Tribina „Hrvatski branitelji pokretači društva- nekad i sad“

Dana 20. rujna u Domu hrvatskih veterana Lipik u sklopu projekta REBRAND HR održana je tribina „Hrvatski branitelji pokretači društva- nekad i sad“.

Na samom početku tribine sve prisutne pozdravio je ravnatelj Doma hrvatskih veterana Lipik, general Josip Lucić te prenio pozdrave u ime ministra hrvatskih branitelja, gosp. Tome Medveda.

Uslijedio je kratki govor predsjednika Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ gosp. Ivana Solde koji je ukratko predstavio projekt REBRAND HR te iskazao zahvalnost na mogućnosti provedbe ovog projekta i svim korisnicima na njihovom povjerenju i aktivnom sudjelovanju te suradnicima i partnerima na pruženoj stručnoj pomoći i podršci. Gospodin Soldo posebno je istaknuo i važnost umrežavanja među braniteljskom populacijom što može pridonijeti provedbi uspješnih i korisnicima potrebnih projektnih aktivnosti.

Projektni partneri, Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i HVIDRA RH u svom kratkom obraćanju naglasili su važnost provedbe ovakvih projekata s obzirom da je stvarna potreba za izvaninstitucionalnim uslugama iz dana u dan sve veća.

Tribinu je moderirala voditeljica projekta Anđela Jelić istaknuvši kako su ciljani rezultati provedbe aktivnosti premašeni još i prije kraja provedbe istih što ukazuje na veliku potrebu za ovakvim izvaninstitucionalnim uslugama koje obuhvaćaju razna područja od psihosocijalne i zdravstvene pomoći i podrške do pomoći u kući te prijevoza i pratnje.

Svoja iskustva kao suradnici na projektu iznijeli su i renominirani stručnjaci za rad s braniteljskom populacijom prof.dr.sc. Marijana Braš, prim.med. i prof.dr.sc. Veljko Đorđević, prim.med i naglasili da je zadaća i odgovornost svih nas brinuti o braniteljskoj populaciji i odati im zahvalnost destigmatizirajući trenutačnu društvenu sliku o njima i potičući ih na aktivnije djelovanje u društvu.

Po završetku tribine, svi nazočni prisustvovali su na zajedničkom ručku i obilasku Državne ergele Lipik.

#REBRANDHR #tribina #Lipik #Domhrvatskihveterana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *