U Gradu Zagrebu 91 lokacija nosi ime po braniteljima i postrojbama iz Domovinskog rata
18. lipnja 2021.
Aktivna u ratu i u miru
15. srpnja 2021.

REBRAND HR tim na potresom pogođenim područjima

Projekt REBRAND HR od kraja ožujka 2021.godine provodi se i u druge dvije županije Sisačko-moslovačkoj i Karlovačkoj koje su nakon razornog potresa u prosincu 2020. pretrpile veliku štetu koja je, nažalost i danas vidljiva.

Tijekom jednodnevnih posjeta Petrinji, Glini, Sunji i okolnim mjestima ovih županija, projektni tim REBRAND HR posjetio je više od osam pripadnika ciljne skupine: hrvatske branitelje i hrvatske ratne vojne invalide te članove obitelji hrvatskih branitelja.

Cilj ovih posjeta je uključivanje korisnika u projekt te pružanje usluga predviđenih projektom koje se tiču psihosocijalne pomoći i podrške, usluga prijevoza i pratnje te zdravstvene njege i očuvanja zdravlja.

Tijekom posjeta korisnici su iskazali veliku zahvalnost na pružanju pomoći u vidu savjetovanja psihologinje na teme koje se tiču mentalnog zdravlja, suočavanja sa stresom i svakodnevnom neizvješnošću koja proizlazi iz činjenice da još uvijek živimo u pandemiji, ali i na trusnom području gdje se prirodne katastrofe ne mogu predvidjeti.

Socijalna radnica kroz svoja savjetovanja objasnila je koja sve prava pripadnici ove ciljne skupine imaju u svrhu poboljšanja kvalitete života. U većini situacija najveće potrebe osoba s ovog područja odnose se na poboljšanje osnovnih i minimalnih životnih uvjeta, poput potrebe za kontejnerom sa sanitarnim čvorom i kuhinjom ili sanacijom šteta na njihovim stambenim objektima koje su nastale nakon potresa tu su sada predstavljaju veliku opasnost i prijetnju njihovoj sigurnosti.

Razgovor socijalne radnice i gđe K.H. – supruge preminulog hrvatskog branitelja
Dvorište obiteljske kuće hrvatskog branitelja gosp. P.B.

Tijekom ovih posjeta tim je uočio i veliku potrebu korisnika za zdravstvenom njegom i savjetovanjima na temu očuvanja zdravlja s obzirom da su pripadnici ove ciljne skupine starija populacija narušenog psihofizičkog zdravlja.

Zdravstvena njegovateljica i psihologinja s korisnicom projekta REBRAND HR gosp. K.T.

U tijeku trajanja projekta, multidisciplinarni tim REBRAND HR nasatvljat će pružati pomoć ovoj ciljnoj skupini te održavati kontakt s korisnicima te pružati podršku kako uživo tijekom terenskih posjeta tako i telefonskim putem za sve usluge za koje je to moguće.

Fotografije: privatni album HUMH


Projekt REBRAND HR – Rehabilitirani branitelj Domovine Hrvatske sufinancirala je Europska
unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski
potencijali 2014-2020”.

www.strukturnifondovi.hr
esf.hr/operativni-program Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *